De 7 snelste elektrische auto’s van dit moment

Mark Heutink
28 juni 2023

Het woord snelheid valt al snel wanneer het over auto’s gaat. Mensen horen maar al te graag hoe snel een wagen kan gaan op een recht stuk. Met het oog op de toekomst gericht en meegaand met de trend rondom elektrische auto’s, dachten wij dat het een geschikt moment zou zijn om een lijst te maken met de 7 snelste elektrische auto’s van 2023. 

Het argument rondom elektrische auto’s dat ze nooit zo goed kunnen presteren als hun fossiele brandstof-gebruikende tegenhangers, gaat steeds minder op deze dagen. De markt beweegt steeds meer richting het elektrische segment en de innovaties die plaatsvinden binnen die tak zijn verbluffend. Ook bij ons vind je steeds vaker elektrische luxe auto’s in onze Exclusieve auto collectie. In dit artikel vind je 7 voorbeelden van kracht, elegantie en ontwikkeling binnen de auto-industrie!

7. Audi RS E-tron GT

Het zal niemand verbazen dat deze Duitse autogigant een plekje in deze lijst heeft weten te veroveren. Al jaar en dag staan exclusieve Audi’s garant voor kwaliteit en prestatie. Nu het sentiment van de auto-industrie steeds meer naar het elektrische neigt, kan Audi natuurlijk niet achterblijven. 

De laatste jaren hebben ze volop ingezet op de nieuwe trend en hebben overduidelijk besloten om gelijk een statement neer te zetten. Het is bij de kenners dan ook al een bekend feit dat wanneer de letters RS te vinden zijn op een Audi, deze auto bijzonder snel zal zijn!

Een topsnelheid van 250 km/u

Met een acceleratie van 0 naar 100 in 3,3 seconden en een topsnelheid van 250 kilometer per uur is de Audi RS E-tron GT een van de snelste elektrische auto’s op het moment! Dit is tevens waar de begrenzing ligt van alle snelle modellen van Audi, BMW en Mercedes.

6. Mercedes AMG EQS 53

Ook de verschijning van deze automaker is geen verrassing voor velen. Mercedes is net als Audi druk bezig met het vergaren van een groot marktaandeel in deze relatief nieuwe tak van sport. Net als de RS bij Audi, draagt de titel AMG bij Mercedes zeker een bepaalde hoeveelheid verwachtingen met zich mee. Gelukkig hebben de heren bij Mercedes zich weer weten te bewijzen met de AMG EQS.

Mercedes heeft zijn best gedaan met het hooghouden van de AMG-status. Zo hebben ze in deze elektrische uitvoering ontzettend veel kracht weten toe te voegen. Met een vermogen van 649 tot 751 pk (afhankelijk van welke upgrades je voor kiest), doet de EQS 53 zeker geen afbreuk aan de eer die AMG met zich meedraagt.

Acceleratie en topsnelheid

De EQS 53 kan een topsnelheid bereiken van 220 km/u en trekt op van 0 naar 100 kilometer per uur in 3,8 seconden. Met deze statistieken kan de Mercedes AMG EQS 53 zichzelf met trots een van de snelste elektrische auto’s van het moment noemen.

Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+.
via Mercedes.nl

5. Porsche Taycan

Ook Porsche doet fanatiek mee in de race om de beste elektrische auto op de markt te brengen. Met hun Taycan model hebben ze ook laten zien dat ze meer dan enkel interesse hebben in de elektrische sportauto markt. Het kenmerkende Porsche uiterlijk, gepaard met een sterke en goed uitgewerkte elektrische motor, maakt de Taycan direct een publieksfavoriet.

Behoorlijk wat paardenkracht

De standaard uitvoering Taycan verbergt een motor met 402 pk onder de motorkap, terwijl de Turbo S serie een flinke 750 pk kan opbrengen. Dit resulteert tevens in een topsnelheid van 260 kilometer per uur en een acceleratie snelheid van 0 naar 100 km/u in slechts 3,2 seconden.

Dit bewijst dan ook gelijk dat de prestatiedrang bij Porsche zowel aan de tekentafel als in de fabrieken bijzonder hoog is en ze laten geen tekenen zien dat ze dit gaan verminderen. Alles wijst erop dat we nog veel meer van exclusieve Porsche’s mogen verwachten in de nabije toekomst; vooral op het elektrische gebied waar nog in het algemeen veel te winnen valt.

4. Tesla Model S

De aanwezigheid van Tesla op deze lijst is eigenlijk wel vanzelfsprekend. Tesla lijdt al bijna sinds het begin der “elektrische-auto-tijden” de markt, en gaat net zo fanatiek door. Elon Musk en zijn aanhang zijn natuurlijk niet voor niets zo enthousiast over het merk. Tesla heeft bewezen dat ze zonder twijfel nog steeds koploper zijn als het aankomt op kwalitatief hoogwaardige elektrische auto’s. Daar komt nu alleen ook nog eens bij kijken dat ze op prestatiegebied ook van wanten weten!

Hoge snelheden

De Model S is een van de meest voorkomende modellen van Tesla en razend populair bij het publiek. Met een accuduur (634 km) waar de meeste fabrikanten U tegen zeggen en allerlei easter eggs en gimmicks die het ook nog eens een leuke speelse luxe auto maken heeft Tesla het hart van het publiek weten te veroveren. Maar uiteraard hebben ze weer flink zitten sleutelen aan de prestaties van deze wagens.

Ondertussen liegen de cijfers van de Model S er niet om; hij behaalt zonder moeite een topsnelheid van wel 322 km/u en zit op 100 kilometer per uur binnen 2,1 seconden. Een ongekend resultaat in de sector dus. Deze cijfers liegen er absoluut niet om en beloven veel goeds voor de toekomst!

Tesla Model S | EngineRoom

3. Kia EV6 AWD Performance

Deze komt waarschijnlijk als een verrassing voor velen, maar ook Kia doet met volle overtuiging mee in de race. De EV6 AWD Performance is misschien wel het boegbeeld als het aankomt op het elektrische aanbod van Kia. De AWD variant is de ‘supercar’ editie binnen de EV6 reeks en presteert ook zeker naar behoren!

Prestatiedrang

Binnen een luttele 3,5 seconden zit de vierwieler van de Koreaanse autofabrikant al op 100 kilometer per uur en als je het pedaal nog eventjes wat langer intrapt kom je al gauw op een topsnelheid van 260 kilometer per uur. Het is dan ook niet voor niets dat de EV6 is uitgeroepen tot Auto van het jaar 2022 door verscheidene Europese autojournalisten. 

Kia mag dan ook meer dan trots zijn op deze wagen, want dit zijn prestaties die sommige gevestigde supercar makers nog niet eens kunnen verwezenlijken. Nou is het alleen nog maar de vraag of Kia hiermee door zal gaan en verder zal ontwikkelen binnen de EV-branche of dat ze toch weer gaan focussen op hun normale segment en doelgroep.

Technology that inspires

2. Lucid Air Sapphire

De Lucid Air Sapphire is zeker een naam om te onthouden, al helemaal als je een EV fanaat bent. Je ziet de naam Lucid steeds vaker voorbij komen en ze zijn hard bezig met naam voor zichzelf te maken! De Air Sapphire draagt zeker een steentje bij als het aankomt op het veroveren van de harten van het publiek.

Verwachte topsnelheid van 330 kilometer per uur

Maar we willen natuurlijk allemaal even de concrete cijfers zien. Nou, die zullen zeker in de smaak vallen. De Lucid Air Sapphire gaat van 0 naar 100 km/u in 1,9 seconden en blaast van 0 naar 160 kilometer per uur in 3,87 seconden. Daarbij is de verwachte topsnelheid van dit monster wel 330 kilometer per uur! Dat maakt hem bijna de snelste auto op deze lijst. Ook het vermogen laat niks te wensen over; met 1200 pk kom je niet gauw tekort!

1. imac Nevera

Deze naam heb je hoogstwaarschijnlijk nog niet vaak voorbij zien komen. Rimac is een Kroatische autofabrikant die hevig heeft ingezet op de elektrische trend. Sinds hun oprichting in 2009 hebben ze geen seconde stil gezeten en zijn ze gelijk aan de slag gegaan met het produceren van elektrische hypercars. 

De crème de la crème

Simpel gezegd; er is geen snellere elektrische auto dan de Rimac Nivera. De prestaties die deze Kroatische vierwieler weet neer te zetten is buitengewoon. Een topsnelheid van 412 kilometer per uur en een optreksnelheid van 0 naar 100 in 1,81 km/u. Daarbij zit je ook nog eens binnen 9,2 seconden op de 300 kilometer per uur! 

Uiteraard vind je deze auto niet gauw op straat, want het is niet voor niets een hypercar. Extreem exclusief en om eerlijk te zijn niet zo praktisch in het dagelijks leven. Desalniettemin praten we hier natuurlijk over prestaties en snelheid, waar de Nevera zonder meer de kroon spant! 

Het ziet ernaar uit dat Rimac het ook niet rustig aan gaat doen nu ze de snelste elektrische auto ter wereld hebben gecreëerd; ze zijn alweer bezig met de volgende concepten en ontwerpen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om te zien wat ze als volgende flagship-model zullen gaan presenteren!

Interessante ontwikkelingen

Zoals je kunt zien zijn er genoeg interessante ontwikkelingen gaande binnen de EV-markt en iedereen, vanuit alle hoeken van de wereld doet mee in de race om het boegbeeld van deze tak te worden. Want als je een beetje aanzien voor jouw merk wilt creëren in deze industrie zul je toch eerst verbluffende resultaten moeten neerzetten.

Het is nog maar de vraag welke merken uiteindelijk de baanbrekende innovaties gaan toepassen en de fakkel mogen dragen richting de toekomst, maar zoals het er nu uitziet zullen we zonder meer nog vele indrukwekkende wagens voorbij zien komen, van bekende merken en vanuit onverwachte hoeken!

Maak kennis met Engine Room

Wil je als eerste op de hoogte zijn wanneer wij bij Engineroom een interessante vondst naar Nederland halen? Schrijf je in voor onze Priority Listing en hoor een week van tevoren al over zeldzame vondsten! Ook kun je gebruik maken van onze Worldwide Sourcing service waar wij op zoek gaan naar jouw exclusieve droomauto

Toch liever even spreken met onze experts? Neem contact met ons op, dan bespreken we alle mogelijkheden en komen we samen tot een oplossing!