De opkomst van de SUV

Mark Heutink
5 oktober 2021

SUV’s zijn populairder dan ooit en dat merken wij ook bij de verkoop van onze auto’s. Waar de nadruk ligt op exclusieve, sportieve auto’s, hebben we afgelopen jaren gemerkt dat meer dan 50% van de auto’s die wij verkopen, SUV’s zijn.

En dan met name de Range Rover Sport modellen en de Porsche Cayenne modellen. Deze zijn verreweg het meest populair, maar waarom? Dat gaan we hieronder verklaren.

SUV erg gewild

Daar waar Mercedes met hun G-klasse en Land Rover met hun Range Rover voornamelijk in Europa trendsetters waren van de terreinwagens, heeft de SUV met name de afgelopen 15 jaar een flinke sprong gemaakt.

Van grote, lompe, vierkante auto’s, naar sportieve, zuinige en vooral veelzijdige modellen. In elke soort of maat is er tegenwoordig wel iets te vinden, voor elk wat wils.

Wat maakt een SUV nou zo gewillig? Het is vaak een combinatie van luxe, hoger zitten, veiligheid, extra ruimte en het praktische gebruik. Dat deze luxe auto’s vaak wat groter, zwaarder en duurder zijn, speelt blijkbaar een minder belangrijke rol.

De uitblinkers in SUV’s

En wie doet dit beter dan Land Rover? Porsche misschien? Of toch Mercedes? Of misschien Audi wel…

Als we eerlijk zijn is dit een persoonlijke voorkeur. Er zijn zoveel soorten en maten, dat er voor iedereen wel wat tussen zit. Bij The Engine Room zien wij vooral veel klanten in het hogere segment kiezen voor een Porsche Cayenne of een Land Rover Range Rover Sport.

 

In beide gevallen zijn de hybride modellen zeer populair. Waarom? Op deze modellen is de zogenaamde BPM (Belasting op personen en motorrijwielen) een stuk lager dan op de reguliere benzine of dieselmodellen.

Daarnaast werkt deze motor met een benzine- of dieselmotor én een elektromotor. Het resultaat is dan meer PK en vermogen (dual-motor) en een efficiëntere motor, dus zuiniger. Dat vinden de gebruikers anno 2021 belangrijk.

Je ziet dat steeds meer merken dit soort auto’s introduceren, waar Porsche overstag is gegaan met een Cayenne jaren geleden, gaan nu zelfs Rolls-Royce, Lamborghini, Maserati en waarschijnlijk ook Ferrari overstag met een SUV-model.

En guess what? Allemaal zeer populair.

Welke SUV heeft uw voorkeur?

Wij zijn nieuwsgierig wat u de mooiste SUV-serie vindt van de belangrijke merken. Hieronder hebben wij een kleine poll gemaakt van de merken en zijn benieuwd waar uw voorkeur naar uit gaat voor een SUV.

Mocht u daarnaast nieuwsgierig zijn hoe zo’n hybride SUV nu rijdt; wij hebben verschillende luxe auto modellen staan in allerlei uitvoeringen. Schroom niet om ons een email te sturen, wij helpen u graag op weg.