De 5 meest verkochte Porsches in Nederland

Mark Heutink
6 februari 2023

Porsche is een merk met een rijke geschiedenis en een reputatie voor het bouwen van prachtige, prestatiegerichte sportwagens. Van de iconische 911 tot de krachtige Panamera, Porsche heeft veel indrukwekkende exclusieve auto’s geproduceerd. In dit artikel nemen we een kijkje naar de vijf meest verkochte Porsche-modellen in Nederland, waaronder de populairste keuzes van klanten en de bijzondere kenmerken van deze wagens.

De verkoopcijfers in Nederland

Vanaf 1983 zijn de verkoopcijfers van Porsche auto’s bekend in Nederland. We zien in de eerste jaren van het betreden van de nederlandse markt, dat de aantallen heel erg schommelen. Vanaf 1997 komt er echt een duidelijke stijgende lijn en we zien dat Porsche in 1997 208 auto’s heeft verkocht en in 2022 wel 2276. Meer dan een vertienvoudiging in 25 jaar. Ook 2023 gaat goed van start met meer dan 475 verkochte auto’s op het moment dat dit artikel is geschreven. Deze cijfers komen van www.autoweek.nl

Waarom kiezen nederlanders voor een Porsche?

Nederlanders kiezen vaak voor een exclusieve Porsche om verschillende redenen. Ten eerste staat het merk bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit auto’s en levert elke Porsche uitstekende prestaties. Veel mensen waarderen de combinatie van snelheid, precisie en verfijning die een Porsche biedt. Bovendien staat het merk bekend om zijn unieke ontwerpen en stijlvolle uitstraling, wat bijdraagt aan het imago van een persoon die een Porsche bezit.

Daarnaast biedt het merk een breed scala aan modellen, waaronder sportieve coupés, cabriolets en luxueuze SUV’s, waardoor er voor elke rijstijl en voorkeur een geschikte optie beschikbaar is. Kortom, Nederlanders kiezen voor een Porsche auto vanwege de combinatie van hoogwaardige kwaliteit, uitstekende prestaties, stijlvolle uitstraling en het brede aanbod van modellen.

5. Porsche Taycan

De Porsche Taycan, de eerste vol-elektrische auto van Porsche, heeft een indrukwekkend verkooprecord in Nederland. Met 1964 verkochte modellen, staat de Taycan op de vijfde plaats in de lijst van meest verkochte Porsche-auto’s in ons land. Dit toont aan dat de Nederlandse consument steeds meer openstaat voor elektrische voertuigen en de kwaliteit en prestaties van de Taycan waarderen. Het succes van de Taycan is een mijlpaal voor Porsche in hun streven naar duurzaamheid en elektrificatie van hun auto’s

Bovendien is de Taycan een auto die prestaties en comfort perfect combineert. Met zijn krachtige elektromotoren en de snelle en efficiënte accu biedt hij een soepele en verbluffende rijbeleving. De Taycan is ook uitgerust met de nieuwste technologieën en innovatieve functies, waaronder een uitgebreid infotainment-systeem en een indrukwekkende aerodynamica. Dit alles maakt de Taycan tot een unieke auto die zich onderscheidt van andere elektrische voertuigen en in lijn is met de hoge standaarden van Porsche.

De verkoopsuccessen van de Porsche Taycan in Nederland tonen aan dat er een stijgende vraag is naar elektrische voertuigen van hoge kwaliteit en prestaties. Het is duidelijk dat de Taycan aan deze verwachtingen voldoet en een belangrijke rol speelt in de toekomst van Porsche en de automotive industrie als geheel.

Porsche Taycan GTS Sport Turismo

4. Porsche Macan

De Porsche Macan is een zeer populaire auto in Nederland en wordt al jaren enthousiast ontvangen door liefhebbers van het merk. Met een verkoop van 2.656 modellen, is de Macan de vierde meest verkochte Porsche auto in het land. Dit laat de toch wel redelijk grote populariteit van deze SUV zien, die een perfecte combinatie is van sportiviteit en comfort. Met zijn uitstekende prestaties, innovatieve technologieën en fraai design, is het niet verwonderlijk dat de Porsche Macan steeds meer mensen weet te verleiden. De toekomst zal uitwijzen of de verkoop van deze auto nog verder zal toenemen, maar voorlopig lijkt de Macan een blijver in de Nederlandse automarkt.

Het succes van de Porsche Macan is waarschijnlijk ook te danken aan zijn veelzijdigheid. De auto biedt namelijk niet alleen comfort en luxe, maar ook sportieve rijeigenschappen. Hierdoor is de Macan geschikt voor zowel gezinsritten als sportieve uitstapjes op de weg. Bovendien beschikt de Macan over geavanceerde technologieën waardoor het rijden in deze auto een echte beleving is. Kortom, de Porsche Macan is een auto die aan de verwachtingen van veel mensen voldoet en daarom zo populair is in Nederland.

Porsche Macan 2.9 GTS Sport 2023 Krijtwit
 

3. Porsche Panamera

De Porsche Panamera staat erg goed bekend in Nederland. Met zijn unieke mix van sportiviteit, luxe en wederom praktische bruikbaarheid, is het niet verrassend dat de Panamera op de 3e plek staat als meest verkochte auto in het land. De auto biedt rijplezier op hoog niveau, dankzij zijn krachtige motoren en prettige besturing. Bovendien is hij uitgerust met de modernste features en is voorzien van ruime zitplaatsen en een ruime kofferbak. De Porsche Panamera is een perfecte keuze voor mensen die op zoek zijn naar een auto die zowel op de weg opvalt en bekend staat om zijn uitmuntendheid en prestaties.

De Panamera heeft zichzelf bewezen als een auto met veelzijdige mogelijkheden, zowel voor zakelijk als privé gebruik. Dankzij de hoge mate van personalisatie, kun je de auto aanpassen aan jouw specifieke wensen. Of je nu op zoek bent naar een krachtige en sportieve auto voor op de snelweg of een comfortabele en ruime auto voor gezinsuitjes, de Porsche Panamera is een uitstekende keuze. Bovendien, met zijn premium afwerking en elegantie, straalt deze auto klasse en stijl uit. Het is niet verrassend dat de Panamera zo populair is onder autoliefhebbers in Nederland.

Porsche Panamera Sport Turismo S zwart
 

2. Porsche 911

De Porsche 911 is een icoon op het gebied van sportwagens en het is duidelijk dat dit populaire model ook in Nederland hoog aangeschreven staat. De Porsche 911 staat op de tweede plek als meest verkochte auto in ons land met 6632 verkopen. Het is duidelijk dat de Porsche 911 nog steeds een geliefd model is en dat zal waarschijnlijk zo blijven, aangezien het merk streeft naar verdere verbetering en innovatie van dit model.

Het is niet verrassend dat de Porsche 911 zo populair is in Nederland, aangezien de 911 al meer dan 50 jaar op de markt is en het altijd aan de verwachtingen van de consumenten heeft voldaan. De 911 staat bekend om zijn uitstekende rijeigenschappen, waardoor het een favoriet is onder autoliefhebbers. Het is ook een icoon in de auto-industrie en wordt vaak beschouwd als de benchmark voor andere sportwagens. Bovendien biedt de auto een hoogwaardige en luxueuze ervaring voor de bestuurder en passagiers.

In Nederland hebben vele mensen de Porsche 911 als hun droomauto beschouwd en het is duidelijk dat veel mensen die droom hebben waargemaakt door het model te kopen. Dit zorgt voor een groeiend aantal Porsche 911-eigenaren en het onderstreept nogmaals hoeveel impact het model heeft op de Nederlandse automarkt.

Porsche 911 4S Targa Alex Edition
 

1. Porsche Cayenne

De Cayenne is de meest populaire Porsche auto in Nederland. Dit model heeft zich bewezen als een veelzijdige en prestatiegerichte SUV die zowel voor het werk als in het dagelijks leven geschikt is. Het is geen verrassing dat de Cayenne de meest verkochte Porsche auto is in Nederland, met zijn krachtige en efficiënte motoren, uitstekende wegligging en comfortabele interieur. Bovendien biedt de Cayenne vele innovatieve technologieën en veelzijdige functionaliteiten, waaronder vierwielaandrijving en een uitgebreide hoeveelheid aan opslagruimte. Al deze factoren samen maken de Porsche Cayenne tot een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een verfijnde en sportieve SUV.

De Porsche Cayenne is niet alleen populair vanwege zijn prestaties en functionaliteiten, maar ook vanwege zijn onderscheidende stijl en design. Het model heeft een uitstekende aerodynamica, scherpe lijnen en een sportieve uitstraling. Binnenin is het interieur verfijnd en elegant, gemaakt van hoogwaardige materialen. Het infotainmentsysteem biedt een groot aantal functies, waaronder navigatie, muziekstreaming en verbinding met mobiele apparaten.

Het is niet verrassend dat de Porsche Cayenne een populaire keuze is voor zowel zakelijke als particuliere klanten in Nederland. De Cayenne biedt een uitstekende combinatie van prestaties, comfort en stijl, en is daarom een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een premium SUV. Al met al is de Porsche Cayenne een topauto en de meest verkochte Porsche in Nederland.

Op zoek naar een luxe porsche?

Als u op zoek bent naar een luxe Porsche, dan is The Engine Room dé plek om eens rond te kijken. We hebben een uitgebreid aanbod sportieve Porsche auto’s. Of u nu op zoek bent naar een Porsche voor dagelijks gebruik of een bijzonder exemplaar voor verzameling, The Engine Room heeft altijd een auto die aan uw wensen voldoet. Wilt u uw Porsche verkopen, ook dan kunt u terecht bij The Engine Room. Door gebruik te maken van onze consignatie verkoop service nemen we alle zorg voor u uit handen.

We hebben jarenlange ervaring en kennis van deze iconische auto’s en bieden u de beste service en ondersteuning. Bekijk nu het aanbod van The Engine Room en beleef het gevoel van ultieme luxe en prestaties achter het stuur van een Porsche.