De 6 meest gewilde opties bij exclusieve auto’s

Mark Heutink
25 juli 2023

Alsof je nog niet genoeg keuzes hebt om te maken bij het uitzoeken van je nieuwe wagen, brengt ieder model ook nog eens op individueel niveau een aantal keuzes met zich mee. Natuurlijk zijn sommige opties praktischer dan anderen, toch zien we dat praktisch niet altijd het meest gewilde is. 

Om jou een kleine kijk te geven op wat de meeste exclusieve-auto eigenaren graag als extra’tje op hun luxe wagen laten installeren, zetten wij een aantal van de meest populaire opties onder elkaar!

Wat zijn opties bij auto’s?

Om even duidelijkheid te scheppen over wat opties nou precies inhouden, zullen we heel even een klein overzicht geven. Opties zijn extra’s die je op of in je auto kan laten installeren tegen een meerprijs. Deze opties kunnen ervoor zorgen dat je extra luxe, comfort of veiligheid creëert in jouw auto. Op deze manier kun je er voor zorgen dat jouw auto nog beter voldoet aan jouw wensen en verwachtingen en personaliseer je hem natuurlijk ook nog eens een beetje! 

Een trekhaak op jouw luxe auto

We beginnen even lekker praktisch dus; een trekhaak. Een trekhaak biedt veel mogelijkheden met betrekking tot vervoer en laadruimte. Mocht je ooit een groot stuk meubilair moeten ophalen of vervoeren, dan is dit een ideale uitkomst. Natuurlijk is een trekhaak niet voor iedere luxe auto de meest logische optie. Deze komt uiteraard het beste tot zijn recht als je overweegt een auto met een beetje kracht aan te schaffen.

Engine room - trekhaak luxe auto

Een scala aan mogelijkheden

Ook voor op vakantie gaan is een trekhaak de ideale keuze! Want naast een aanhanger kun je natuurlijk ook een caravan of boot erachter aanhaken. Mocht je graag de fiets willen meenemen op vakantie; dat is nu ook mogelijk!

Daarbij zorgt het ook nog voor een behoud van waarde omdat het een potentiële koper een scala aan mogelijkheden biedt. Aan het uiterlijk verandert ook buitengewoon weinig omdat je de trekhaak er uiteraard gewoon weer af kan halen. 

Massagefunctie op de stoelen in exclusieve auto’s

Nu gaan we van een van de meest praktische dingen naar een heerlijke luxe optie: de massagefunctie in de stoelen! Afhankelijk van hoe je het bekijkt is dit natuurlijk ook deels een praktische optie. Hoe fijn is het om na een lang stuk rijden even heerlijk te ontspannen in je auto en al die vastzittende spieren even los te laten masseren door je eigen auto?

Nou, veel mensen vinden dat dus blijkbaar het geld meer dan waard want het is zonder meer een van de meest populaire opties om te installeren in exclusieve auto’s. 

Al helemaal voor mensen die regelmatig langere stukken achter het stuur zitten is dit een ideale optie. 

Verbeteren van de bloedsomloop

Het masseren van de spieren stimuleert de bloedsomloop wat zwelling en spierpijn vermindert. Wanneer je even een kwartiertje of half uurtje op een parkeerplaats wat rust neemt van het rijden, kan het ook heerlijk zijn om even los gemasseerd te worden om vervolgens weer fit en vitaal de volgende kilometers op te eten.

Nou biedt niet ieder merk deze optie, een paar van de bekendste merken die het wel aanbieden zijn bijvoorbeeld Mercedes, Land Rover, BMW en Audi.

360o Camera op je auto

Ook een 360 graden camera kan verscheidene voordelen met zich meebrengen. In veel gevallen betekent dit dat je 4 camera’s op je auto laat zetten die vervolgens alle beelden samenvoegen om jou een 360 graden beeld te geven op je dashboard. Hierdoor kun je alles waarnemen wat er om jouw auto gebeurt en biedt deze optie dus een gigantisch voordeel op het gebied van veiligheid.

Één optie, vele voordelen

Deze ene optie biedt dus een groot assortiment aan voordelen. Om te beginnen maakt het parkeren een stuk gemakkelijker, want er is geen enkel paaltje of stoeprandje wat nog onopgemerkt zal blijven. Ook het manoeuvreren in nauwe ruimtes en bij het achteruitrijden neemt deze optie een hele hoop risico’s weg. 

In het verkeer geeft een 360 graden camera ook nog eens een wereld aan overzicht. Je ziet precies wat voor een voertuig er vanuit welke hoek dan ook maar aankomt. Hierdoor hoef je niet meer tien keer in je spiegels te kijken en sta je al helemaal niet meer snel voor een verrassing.

Alles wordt goed vastgelegd

Een ander voordeel wat deze optie met zich meebrengt is dat alles vastgelegd wordt wat er rondom jouw auto gebeurt. Mocht er ooit onverhoopt schade aan de auto gedaan worden, kun je met deze beelden gelijk naar de verzekering stappen die dan veel sneller jouw verhaal zal geloven. Scheelt natuurlijk ook weer een hoop hoofdpijn!

Panoramisch dak

Deze optie is misschien wel het aller vaakst te vinden op exclusieve auto’s. Het panoramisch dak geeft een ruimtelijker gevoel en laat natuurlijk ook een gigantische hoeveelheid licht naar binnen. Deze combinatie van meer licht en een ruimtelijker gevoel creëert een veel fijnere rijervaring en zorgt dat je bij langere ritten niet snel dat benauwde en beknelde gevoel krijgt wat sommige mensen nog wel eens willen ervaren.

Mentale invloeden van een panoramisch dak

Dat een glazen dak een gevoel van vrijheid biedt, dat begrijpen de meesten wel. Maar het extra licht wat je binnenkrijgt, samen met dit gevoel van vrijheid en verbondenheid met je omgeving kan ook nog eens grote positieve invloed hebben op je gemoedstoestand. Al helemaal als je lange afstanden wilt afleggen met je familie kan deze optie voor een veel rustigere rit zorgen!

Daar moet wel bij vermeld worden dat het een aardige hoeveelheid extra gewicht is, die natuurlijk het zwaartepunt ook weer wat hoger in de auto legt en zorgt voor lichtelijk meer benzineverbruik. Tevens laat het meer warmte naar binnen in de zomer en maakt de auto een stuk kouder in de winter. Sommige mensen vinden het ook soms storend dat er meer geluid naar binnen komt, maar zelf zetten we dan graag de radio een tandje harder.

Rijstrookassistentie

Nog zo’n pareltje onder de opties: de rijstrookassistentie. Deze is al helemaal een topper in combinatie met de cruise-control. Uiteraard moet je altijd blijven opletten als je achter het stuur zit, maar deze rijstrookassistentie neemt toch een aantal risico’s weg waardoor het verkeer weer een stuk veiliger wordt.

Waarom de rijstrookassistentie op je exclusieve auto?

De rijstrookassistentie zorgt dat je boven een bepaalde snelheid binnen de lijntjes blijft rijden. Zodra je te dichtbij een van de verkeerslijnen komt stuurt deze de auto subtiel weer weg van de lijn zodat je netjes in het midden van de rijstrook blijft rijden. Tevens komen de meeste van deze systemen ook nog met software die ervoor zorgt dat je genoeg afstand van je voorganger houdt. Zodra je te dichtbij komt, vermindert hij automatisch de snelheid en blijft op gepaste afstand doorrijden.

Een luxe auto met rijmodus selectie

Als laatste op de lijst staat de rijmodus selectie optie. Deze behoort ook tot een van de meest praktische opties binnen het aanbod aan opties. De rijmodus schakelaar geeft de bestuurder de keuze om te wisselen tussen bepaalde prestatie-opties van de auto. Meestal betekent dit dat je kan kiezen uit de volgende opties:

  • Eco-modus
  • Sportmodus
  • Comfort-modus
  • Off-roadmodus

Wat doen al die modi?

Veel mensen zijn vooral gecharmeerd van de eco-modus en de sportmodus. De eco-modus zorgt er namelijk voor dat de auto een stuk zuiniger rijdt, wat ideaal is op langere afstanden. Het neemt alleen vaak wel een klein beetje af als het op kracht en acceleratievermogen aankomt. De sportmodus is dan weer heel populair als mensen (bijvoorbeeld op de autobahn) even willen testen wat de capaciteiten van hun wagen zijn.

range rover autobiography zwart 1782

Een lifesaver

Ook de off-roadmodus kan goed van pas komen, al helemaal als je een beetje een stevige auto hebt waarmee je nog weleens door wat ruiger terrein moet rijden. Deze modus zorgt ervoor dat je weliswaar iets minder hard kan rijden, maar kan een lifesaver zijn omdat je een stuk minder snel vast komt te zitten in modder of los zand!

Zoals je ziet is het aanbod aan opties zeker niet beperkt, en dit zijn er maar een handjevol van. Het is belangrijk om te weten wat jij nodig hebt in een auto en wat jij belangrijk vindt als het aankomt op jouw vierwieler. Gaat het om comfort, luxe, veiligheid of prestatie? Zodra je hier een duidelijk beeld van hebt voor jezelf kun je zonder meer een geschikte optie vinden die jouw rijervaring weer naar een nieuw niveau tilt!

Vind je droomauto bij Engine Room

Mocht je nou willen weten wat alle mogelijke opties zijn voor jouw auto of de auto die jij van plan bent om te kopen? Dan raden wij je aan om even contact op te nemen met ons! Vertel ons wat jouw wensen en behoeftes zijn als het aankomt op luxe auto’s, dan zoeken wij samen naar een gepaste optie voor jou. (Die waarschijnlijk al wel bij ons in de collectie te vinden is!) Ook kun je uiteraard gebruikmaken van een van onze andere vele services zoals consignatieverkoop.