The Engine Room Logo

Rally

Rally

De autorally van Engine Room Amsterdam van Amsterdam naar Bloemendaal was een waar spektakel van begin tot eind. Wat begon als een ontspannen rit door het schilderachtige Nederlandse landschap, veranderde al snel in een sportief avontuur vol adrenaline en opwinding.

De rit begon met een kennismaking van de deelnemers bij de showroom aan de Joop Geesinkweg van The Engine Room. Enkele deelnemers kenden elkaar wel, sommigen maakten als eerste kennis met elkaar. Er werd wat koffie geschonken en de deelnemers kregen een korte toelichting over de werkwijze, route en goody-bags.

Toen was het tijd om de motoren warm te laten draaien en de route te bekijken. Gestart werden de motoren van o.a. een Mclaren 765LT, Lamborghini Hurracan, Ferrari F8 Spider, Audi RSQ8 ABT, Ferrari 458, Alfa Romeo 8C, Spyker C8 Spyder, BMW E92 M3, Porsche 992 Turbo S, Porsche 992 GTS en diverse Mercedes AMG modellen. Een veelbelovend gezelschap! De rally kon van start.

Terwijl de deelnemers langs pittoreske delen van Amsterdam en door schilderachtige dorpjes reden, werd de competitieve geest aangewakkerd en begonnen de deelnemers hun rijvaardigheden te testen. De kronkelende wegen en bochtige paden zorgden voor de perfecte achtergrond voor een onvergetelijke autorally-ervaring.

Helaas splitste de groep zich in twee delen op toen er op verschillende routebegeleiders andere routes werden geselecteerd. Echter waren beide groepjes in goed gezelschap en het weer zorgde er ook voor dat dit de sfeer niet mocht drukken. Vlak voor het eindpunt van de rally zijn we elkaar allemaal weer tegengekomen en konden we er om lachen.

Tijdens de rit werden talloze filmpjes en foto’s gemaakt, waarin de deelnemers hun vaardigheden demonstreerden en de kracht van hun voertuigen op de proef stelden. Van snelle acceleraties tot scherpe bochten en adembenemende manoeuvres, elk moment werd vastgelegd om later te worden herbeleefd en gedeeld.

De sfeer was opgetogen en levendig, met deelnemers die elkaar aanmoedigden en de competitie tot het uiterste dreven. Ondanks de uitdagende route en het sportieve karakter van de rally, was veiligheid altijd de hoogste prioriteit, met alle deelnemers die verantwoordelijkheid namen voor hun acties op de weg.

Na een enerverende dag vol avontuur en opwinding kwamen de deelnemers aan in Bloemendaal, waar ze werden begroet met een welverdiende viering en de mogelijkheid om hun ervaringen te delen. De autorally van Engine Room Amsterdam was niet alleen een test van rijvaardigheden, maar ook een kans om nieuwe vriendschappen te smeden en herinneringen te creëren die een leven lang meegaan. Onder het genot van een stukje vlees of vis en een goed glas wijn / bier hebben de deelnemers elkaar nog iets beter leren kennen. Tegen het einde van de middag kon iedereen met een glimlach het restaurant verlaten en had iedereen genoeg momenten meegemaakt om de komende werkweek met veel plezier aan terug te denken.