The Engine Room Logo

Concours D’élégance

Concours D’élégance

Als standhouder op het Concours D’élégance 2023 voelden wij ons vereerd om deel uit te maken van zo’n prestigieus evenement, omringd door een schitterende collectie van ’s werelds meest elegante en verfijnde automobielen.

Vanaf het moment dat de stand van The Engine Room en Cool Car Company was opzet, was de sfeer doordrenkt van opwinding en anticipatie. De harten van ons en vele bezoekers klopten sneller toen wij onze zorgvuldig geselecteerde selectie van moderne klassiekers uitstalden. Dit jaar stonden wij met een Ferrari 458, Mercedes GT-C Coupe, BMW M3 CS, Range Rover Vogue P510 Autobiography, Ferrari 612 Scaglietti, Alfa Romeo Giulia restomod en een Ferrari F12 op de stand. Wetende dat liefhebbers van over de hele wereld zouden samenkomen om te genieten van de prachtige ambiance van het Concours.

Het weekend begon rustig, met vroege bezoekers die langs onze stand slenterden, hun bewondering uitsprekende voor de zeldzame stukken die wij te bieden hadden. Maar naarmate het weekend vorderde, zwol de menigte aan en begon onze stand een centraal punt te worden voor liefhebbers van toekomstige klassieke auto’s en verzamelaars. Met name de zaterdag was een zeer druk bezochte dag; ik denk dat we wel meer dan 200 kopjes koffie hebben uitgeschonken die dag.

Het hoogtepunt van de dag was ongetwijfeld de beoordeling van de auto’s op het hoofdpodium, waar elk voertuig werd gepresenteerd als een kunstwerk op wielen. Voor ons waren de Ferrari 458 in het Giallo Yellow en de BMW M3 CS aan de beurt. Beide werden met luid applaus ontvangen door het publiek. Na een interview met de sprekers mochten de auto’s even haar kelen schrapen en terug naar de stand onder applaus. De elegantie en vakmanschap van de auto’s waren werkelijk adembenemend, en wij voelden ons vereerd om deel uit te maken van zo’n gedenkwaardig evenement.

Naarmate de zon onderging en het evenement tot een einde kwam, voelden wij een gevoel van voldoening en trots over de rol die onze stand speelde in het algehele succes van het Concours D’élégance 2023. Het was een weekend vol passie, schoonheid en een diepe waardering voor de tijdloze allure van klassieke auto’s, met de stand van The Engine Room / Cool Car Company op een prominente locatie. We hopen dat 2024 dit zal overtreffen!